Llocs d'interés

Maià de Montcal és un poble que està entre tres comarques. Forma part de la comarca de la Garrotxa i limita amb l'Alt Empordà  i El Plà de l'Estany. Això suposa que en poc temps de viatge podem gaudir de paisatges i localitzacions totalment diferents. 

A tant sols vint minuts en cotxe podem summergir-nos a la zona volcánica per excelència de la península, tota la zona està protegida formant part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Una visita obligada a tan especial territori.

Molt més a prop, tenim la comarca del Pla de l'Estany, i la seva capital Banyoles, un poble que creix al voltant del llac natural més gran de Catalunya , l'Estany de Banyoles. La seva calma, les seves "pesqueres", el camí que recorre el seu perímetre... fan d'aquest paratge una zona perfecta per veure aus limícoles i caminar una mica pel terreny planer.

Si el que volem és una visita més cultural, tenim a trenta kilómetres Figueres i el Teatre-Museu Dalí. El major objecte surrealista del món que ocupa l'edifici de l'antic Teatre Municipal, una construcció del segle XIX que fou destruïda al final de la Guerra Civil i sobre aquestes ruïnes, Dalí va decidir crear el seu museu.

No podem prescindir d'un passeig pels carrers de Girona, una bonica ciutat a escala humana però amb l'atractiu de les grans ciutats. L'atractiu de Girona el completa amb la suggerent jueria, o call, les precioses places porticades i carrers, els exultants espais barrocs i les construccions noucentistes de Rafel Masó.

Si ens ve de gust un día de platja, en quaranta minuts estem en les platges més especials de Catalunya, podem escollir el poble que més ens agradi de la Costa Brava i també gaudir d'una de las meravelles que ens han deixat els grecs i romans a Empúries.