Maià de Montcal

Lluminositat, serenitat, descans, armonía, natura, romànic, gastronomía, sense oblidar el senderisme i els circuits de cicloturisme i de bicicleta de muntanya, conviden a visitar Maià de Montcal per gaudir d'una estancia per a totes les edats.

Sense necessitat d'agafar el vehícle es poden admirar tres ermites, un pont romànic i fer passejos o excursions de tots els nivells, cap als quatre punts cardinals.  

Maià de Montcal està ubicat en mig d'un sense fi de paisatges diferents amb moltes possibilitats per gaudir-los, l'Alta Garrotxa i les seves rutes, la Garrotxa i els seus volcans, la Costa Brava i les seves platges...

Molt a prop de diferents punts culturals com Girona i la seva judería, Figueres amb Dalí, Sant Martí d'Empúries amb el seu espigó grec i les ruïnes greco-romanes d'Empúries.


Tant sols a quatre kilómetres es troba el conjunt historic-artístic medieval de Besalú, considerat com un dels millor conservats de Catalunya. 

Els Miqvé de Besalú y Girona son els únics banys jueus descoberts fins ara a la Península Ibérica. Es tracta d'una construcció de pedra en la que els jueus realitzaven els seus banys rituals de purificació.
El majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià és un altre dels monuments a admirar.  En entrar al poble a través del portaló del pont, no podem evitar veure'ns inmersos en la Edat Mitjana. Passejant pels seus carrers adoquinats temem ensopegar amb algún cavaller, mercader, monge o rodamón; l'únic del que manca Besalú.